The Frame: Samsungs Alliance with Designer Yves Behar

2 months ago Christopher 0

Televisions have come a long way since their first incarnations as hefty boxes sitting in corners of living rooms up and down the country.

Image Credit

From original wood through to black, then silver, then cycling round to black again, televisions have already undergone a number of image overhauls over the years since their first introduction. Screens have expanded and depths have decreased: LG recently introduced a set so slim, bendable and lightweight it is able to be mounted to a wall using nothing but magnets. The latest instalment in TV history is set to take the search for smarter, more stylish televisions one step further.

The Frame

The Frame is the result of an alliance between Samsung and designer Yves Behar, following on from Samsungs earlier triumph of the vintage-inspired Serif model. Available in 55- and 65-inch versions, the Frame is designed to look just like its namesake – a picture frame hanging innocuously on a wall, but one hiding an impressive surprise. You might even forget you have a television altogether: whether you live in Derby or Devises TV aerial repair might not register as something youll be needing.

Image Credit

A variety of different wooden frames, each mimicking those belonging to real pictures, are available to choose from, and they help disguise the speakers and sensors that form part of this new kind of television. The designers have placed great importance on the invisibility of the technical aspects, intending for the set to look as much like a piece of art as possible. Even the cable that powers the Frame is almost undetectable – slim and transparent and possible to fit into the wall to really enjoy the full effect. You will still need a roof aerial, however, fitted by by a reputable professional such as http://steveunettaerials.co.uk/services/tv-aerials-repair-installation-devises/.

Artistic Display

With this intention to form part of an artistic display in mind, the screen features in-built motion and brightness detectors, so it’s able to sense whether it has an audience before swinging into action. Art displayed on the screen, some of it specially commissioned for the project, is adjusted according to the levels of light in the room, decreasing in brightness as the room darkens to imitate the behaviour of a real canvas.

Hung among other pictures, the Frame blends perfectly – exactly as the designer had planned.